Blijf op de hoogte!

Elke zondag onze digitale nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je gratis in »

We zijn begonnen

dinsdag 2 januari 2018
Leestijd: 
1 minuut

Het nieuwe politieke jaar is gisteravond van start gegaan met een gezellige nieuwjaarsreceptie in Sint-Oedenrode.

Het was even wennen. Vorig jaar was er dan wel een officiële receptie in Veghel, maar wandelden we ook nog naar ’t Spectrum in Schijndel om elkaar het beste te wensen. Nu was het te doen in het raadhuis in Sint-Oedenrode. Daar luisterden we naar de eerste nieuwjaarstoespraak van burgemeester Kees van Rooij. Hij vertelde over de stappen die afgelopen jaar zijn gezet en de hobbels die we nog moeten nemen. Waarbij hij specifiek het harmoniseren van de subsidies noemde. Dat wordt nog een dingetje, voorspellen wij van ‘Hart voor Schijndel’.

Hermitage

Wij van Hart babbelden gezellig met veel aanwezigen, waaronder collega-raadsleden. En de vele mensen die probeerden volksvertegenwoordigers te beïnvloeden (‘De bieb van Schijndel, zou die niet in de Hermitage kunnen?’).

Wij waren met onze gedachten vooral bij wat er deze maand nog op de agenda staat van de raadscommissies en raadsvergadering. Zoals de mogelijke renovatie van sportpark De Neul. En dan is er nog de verordening met betrekking tot de Wmo, waarover zelfs de partij van de Wmo-wethouder maar liefst zestien vragen stelde.