Blijf op de hoogte!

Elke zondag onze digitale nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je gratis in »

Hoe moet het verder met het buurthuis?

zaterdag 17 februari 2018
Leestijd: 
1 minuut

De stichting die de voormalige school aan de Papaverstraat beheert en de wijkraad Bloemenwijk deelden vanmiddag tijdens een bijeenkomst met lokale volksvertegenwoordigers hun zorgen. 

Kern van het betoog van de vrijwilligers: met het voorstel om het behoud van De Kajuit te onderzoeken, smijt het College het moeizaam bereikte akkoord tussen alle vrijwilligers en organisaties in de wijk Boschweg kapot. Waarom wethouder Witlox, verantwoordelijk voor dit dossier, dat doet? “Werkelijk geen idee”, aldus een van de bestuursleden van de stichting die het buurthuis beheert.

Maar er zijn nog andere zorgen. Zo is er verwarring over uitspraken, die gedaan zouden zijn door ambtenaren en de wethouder. Over onder meer de status van het onderzoek dat op verzoek van het College is gedaan door bemiddelaar Frank Mulkens en over de toekomst van het tijdelijke buurthuis voor de korte termijn. Door al dit soort miscommunicatie weten ze daar in de Bloemenwijk niet meer waar ze aan toe zijn.

Op 27 februari is er een beeldvormende avond over het gedoe. Die bijeenkomst wordt gehouden in het raadhuis in Sint-Oedenrode en begint om 19.30 uur.