Blijf op de hoogte!

Elke zondag onze digitale nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je gratis in »

Gemeenteraad vindt zorg niet zo boeiend

vrijdag 15 december 2017
Leestijd: 
1 tot 2 minuten

SP en ‘Hart voor Schijndel’ zijn er afgelopen donderdag niet in geslaagd kennis over te dragen over de complexe en oneerlijke regels rond de ondersteuning van slachtoffers van ongelukken. Eén van de redenen is dat de gemeenteraad van Meierijstad thema’s op het gebied van het zogeheten sociaal domein zo boeiend niet lijkt te vinden.

Na bijna een jaar begint zich een beeld af te tekenen. Onderwerpen op het gebied van ruimtelijke ordening zorgen steevast voor stevige debatten in de grote raadzaal, maar die van de raadscommissie ‘Mens & Maatschappij’ (M&M) krijgen heel wat minder aandacht van de volksvertegenwoordigers in de kleinere parallelle zaal.

Megastal

Afgelopen donderdag werd het pijnlijk duidelijk. Woordvoerders van zowat alle partijen hadden zich tot in detail verdiept in de juridische haarkloverij rond de megastal. Bij het onderwerp ‘regresrecht’, passend binnen het sociaal domein, bekenden nogal wat raadsleden dat het allemaal erg ingewikkeld is en dat het hen aan kennis ontbreekt. Dat gebrek aan kennis bracht de meesten tot de conclusie dat we maar in moesten stemmen met wat het College van plan is. Wat vervolgens gebeurde.

Ander voorbeeld. Tijdens een vergadering van de commissie M&M klaagde raadslid Mirjam van Esch van Hart dat bij de bespreking van een regeling rond leerplicht de mogelijkheid om hierover te debatteren werd beperkt. ‘In de zaal hiernaast gebeurt dat over de megastal wel’, zei ze. Waarop de voorzitter van de vergadering zei: ‘Maar dat is een belangrijk onderwerp’.

Pardon?

Morgen op deze site een artikel over hoe SP en Hart probeerden een regel af te schaffen die nadelig is voor slachtoffers van ongelukken én voor de gemeente.