Blijf op de hoogte!

Elke zondag onze digitale nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je gratis in »

De vijf van Hart

 

We vinden overal wel wat van, maar concentreren ons op vijf thema's. De vijf van 'Hart' noemen we ze. 

1. Iedereen kan meedoen.

In Meierijstad hoort iedereen erbij. Rijk, arm, slim, nog slimmer, werkend, werkloos, jong, oud, autochtoon, allochtoon, gezond, ziek: iedereen kan meedoen. En van iedereen verwachten we het een en ander.

2. De zorg is toegankelijk voor iedereen.

Wie zorg nodig heeft, kan voortaan terecht bij mensen die deskundig zijn. Bij ervaringsdeskundigen bijvoorbeeld. De zorg en andersoortige hulp komt uit sociale netwerken. Of, als dat niet lukt, van professionals.

3. Inwoners doen mee aan politiek en dat vinden die inwoners leuk en belangrijk.

We houden op met burgers naar de politiek lokken. We gaan het andersom doen. We gaan inwoners de baas maken over hun straat, buurt, wijk en dorp. Dat vraagt om een gemeentebestuur dat stimuleert, faciliteert, ondersteunt en het lef heeft de regie los te laten. Om een gemeente die geld, bemoeienis, verantwoordelijkheid en zeggenschap aan dorpen en wijken geeft.

4. Samen zijn we duurzaam.

Meierijstad is duurzaam. Wat we doen, is goed voor natuur, milieu én mensen. We laten het niet bij woorden. Zo bouwen we alleen nog huizen die energie leveren. 

5. We heten niet voor niets ‘Hart voor Schijndel’.

Schijndel heeft, aldus onafhankelijk onderzoek, de meest sterke sociale netwerken binnen Meierijstad. In Schijndel gaan we daarom nieuwe initiatieven ontwikkelen die mensen zelfstandiger, autonomer en gelukkiger maken. De andere kernen gaan met groot enthousiasme volgen.