Word Lid!

Betaal wat je wilt of kunt, en steun Hart voor Schijndel »

De mensen achter 'Hart'

Laurens van Voorst (1960) is sinds maart 2014 gemeenteraadslid. Eerst in Schijndel, nu in Meierijstad. Hij is nu voorzitter van de fractie. Daarvoor was hij vijf jaar lid van de raadscommissie. Laurens is publicist, communicatieadviseur, copywriter, spreker en dagvoorzitter. Hij heeft een eigen bureau, Sprinkels hq, gevestigd in dienstencentrum De Bank aan de Hoofdstraat in Schijndel. Laurens is getrouwd en heeft vier kinderen.

Binnen de fractie houdt Laurens zich bezig met de onderwerpen die vallen onder de raadscommissie 'Ruimtelijke ordening, economie en bestuur'. Denk daarbij aan onder meer de Omgevingswet, megastallen en de financiële problemen die onze gemeente heeft.

Lambèr Gevers (1962) is sinds 2014 gemeenteraadslid. Eerst in Schijndel en nu in Meierijstad. Lambèr is in het dagelijks leven directeur van educatief basiscentrum Icarus in Schijndel en is actief in tal van vrijwillige functies. Zo is hij betrokken bij carnavalsactiviteiten, de sinterklaasviering en TV Schijndel. Lambèr is getrouwd en heeft drie kinderen. 

Binnen de fractie houdt Lambèr zich bezig met de onderwerpen die vallen onder de raadscommissie 'Mens en Maatschappij'. Denk daarbij aan onder meer zorg en welzijn.

Mirjam van Esch (1963) is gemeenteraadslid. Daarnaast is ze zelfstandig adviseur studie- en beroepskeuze bij Bureau Fier en op en top Schijndels. Ze verliet Schijndel en Nederland lang geleden om haar zieke man in Frankrijk plezierige jaren te gunnen. Uiteindelijk keerde ze met hem terug naar Nederland en nu is ze weer in Schijndel, dicht bij haar eveneens alleenstaande moeder. Mirjam zorgt ervoor dat we geen rapport, voorstel of artikel missen. 

Binnen de fractie houdt Mirjam zich bezig met de onderwerpen die vallen onder de raadscommissie 'Mens en Maatschappij'. Denk daarbij aan onder meer zorg en welzijn.

Annie Jansen (1949) is raadscommissielid namens Hart en ook nog eens het sociale geweten van onze beweging. Of het nou gaat om mensenrechten, of specifieker vrouwenrechten: Annie kwam en komt er voor op en heeft er uitgesproken meningen over. In Schijndel, waar Annie sinds 1980 woont, is ze vooral bekend vanwege haar inzet voor mensen die het niet al te breed hebben. Als vrijwilligster staat ze hen bij in het beheer van akelig magere budgetten. Annie is maatschappelijk werkende van beroep en volgde specifieke trainingen op het gebied van schuldhulpverlening en budgetbeheer.

Binnen de fractie houdt Annie zich bezig met de onderwerpen die vallen onder de raadscommissie 'Mens en Maatschappij'. Denk daarbij aan onder meer zorg en welzijn.

 

Arold Schevers (1966) is lid van de raadscommissie namens Hart. In het dagelijks leven is hij accountmanager bij Ahrend, dé onderneming van Sint-Oedenrode. Hij is enthousiast mountain biker, betrokken vader van twee zonen, de broer van een binnen Schijndel wereldberoemd muzikant, echtgenoot en baasje van iets dat lijkt op een poedel maar dat toch ook weer niet helemaal is. Arold is een bijzonder mens. Zo is hij sociaal betrokken en tegelijkertijd heerlijk zakelijk. En verder is Arold de ideale deelnemer van de informele nazit die we na afloop van onze fractievergaderingen hebben.

Binnen de fractie houdt Arold zich bezig met de onderwerpen die vallen onder de raadscommissie 'Ruimtelijke ordening, economie en bestuur'. Denk daarbij aan onder meer de Omgevingswet, megastallen en de financiële problemen die onze gemeente heeft.

Eddy Gevers (1956) is beoogd lid van de raadscommissie Ruimtelijke Ordening, Economie en Bestuur namens Hart. Beoogd, want er moet een gemeentelijke verordening worden aangepast om dat voor elkaar te krijgen. De specialist op het gebied van de ruimtelijke ordening stond voor de verkiezingen niet op onze kandidatenlijst en de regels schrijven voor dat raadscommissieleden op dat formulier hadden moeten staan. De verwachting is dat die regel begin volgend jaar wordt geschrapt en dan mag Eddy alsnog meedoen. Eddy doet tot die tijd gewoon mee als steunfractielid. Verder is hij in Schijndel bekend als bevlogen wielrenner, ploegleider van nieuwe talenten van de wielervereniging, opruimer van zwerfafval, onderhouder van openbaar groen, invuller van belastingformulieren voor wie dat zelf niet kan, lid van een buurtvereniging en steun en toeverlaat voor wie moeite heeft financieel rond te komen. 

En dan hebben we nog al die andere actieve leden. Dames en heren die zich inspanden tijdens de campagne en die ons met raad en daad bijstaan. Omdat ze zoveel weten van de Participatiewet bijvoorbeeld, van het verenigingsleven of van welzijnswerk. Ook onze bestuurders mogen niet ongenoemd blijven: secretaris Netty Beyer (foto), voorzitter Dick Mandemaker en penningmeester Emily de Bonth.