Blijf op de hoogte!

Elke zondag onze digitale nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je gratis in »

Burgemeester Kees, van harte welkom!

woensdag 6 december 2017
Leestijd: 
1 minuut

Vandaag krijgen we dan onze eerste échte burgemeester: Kees van Rooij. De CDA-er is de unanieme keuze van de commissie die namens de gemeenteraad de voordracht mocht doen.

Mirjam van Esch zat namens ‘Hart voor Schijndel’ in de vertrouwenscommissie en zegt dat ze in haar nopjes is met de keuze. ‘Hij is precies wat Meierijstad in deze fase nodig heeft. Een burgemeester die past bij een middelgrote gemeente van 80.000 inwoners en die tegelijkertijd begrijpt dat we uiteindelijk een gemeente van dorpen zijn en dat we de kleinschaligheid koesteren.’

Bijna-burgemeester

Kees volgt waarnemend burgemeester Marcel Fränzel op, die vanaf 1 januari als waarnemer met 550 ambtenaren, 35 raadsleden, zes wethouders en 80.000 inwoners het fundament legde van Meierijstad. Aan bijna-burgemeester Van Rooij de taak om op die fundamenten met al die medewerkers, volksvertegenwoordigers, bestuurders en inwoners verder te bouwen.

Van Rooij (58) is geboren in Gemert, ging naar de middelbare school in Veghel en werkte in het bedrijfsleven tot hij in 2005 burgemeester van Horst aan de Maas werd. Als we afgaan op de reacties bij zijn vertrek daar, mogen we ervan uitgaan dat we een goede keuze hebben gemaakt.

Rowwen Hèze

Bij zijn afscheid werd hij toegezongen door Jack Poels van Rowwen Hèze. We vertrouwen erop dat Kees tot zijn pensioen de eerste burger van Meierijstad blijft en regelen tegen die tijd een optreden van de Jack Poels van Meierijstad.

Toch, Theo van Veghel?