Word Lid!

Betaal wat je wilt of kunt, en steun Hart voor Schijndel »

Agenda

Hier vindt u alle vergaderingen, bijeenkomsten en activiteiten waar Hart bij is. Het gaat daarbij niet alleen om openbare gelegenheden. We willen graag dat u weet waar we mee bezig zijn en dus melden we ook min of meer besloten vergaderingen en afspraken. 

 

18
nov
Raadsacademie met Hart
Gemeentehuis Zeist
10.00-13.00 uur

Fractievoorzitter Laurens van Voorst van 'Hart voor Schijndel' houdt workshops over het gebruik van sociale media door gemeenteraadsleden. Hij doet dat vandaag op uitnodiging van Raadslid.nu, devereniging van Raadsleden en gaat vertellen wat Hart doet en laat op sociale media. De presentatie is een onderdeel van de Raadsacademie die vandaag wordt gehouden. 

Omdat we weten dat deze agenda ook door raadsleden van andere partijen in Meierijstad wordt gelezen: vergeet die workshops van Laurens, maar schrijf u wel in voor de bijeenkomst. Want het gaat ook over burgerinitatieven en jeugdzorg. 

22
nov
Fractie vergadert
Dienstencentrum De Bank
20.00 uur

De fractie vergadert. Onze vergaderingen zijn in principe openbaar, maar alleen voor wie zich vooraf aanmeldt. Als uw aanwezigheid een specifieke reden heeft ('Mijn dochtertje wordt 3 jaar, kan er een wethouder  namens het College langskomen?'), graag even laten weten. Dan kunnen we ons daarop voorbereiden. 

23
nov
Beeldvormend
Raadhuis Sint-Oedenrode
19.30 uur

Tijdens de beeldvormende avond laten raadsleden, raadscommissieleden en andere belangstellenden zich informeren over een of meerdere onderwerpen. Er is doorgaans geen debat en er worden al helemaal geen besluiten genomen. Op het programma staan het regresrecht Wmo, de nog te maken beleidsnota gezondheid en informatiebeveiliging en privacy. Wat die privacy betreft: hoe is dat geregeld bij de sociaal wijkteams, waar tig organisaties samenwerken en dus gegevens over particulieren delen? 

24
nov
Er gaat niets boven Groningen
Martini Plaza, Groningen
10.00 - 17.00 uur

Fractievoorzitter Laurens van Voorst van 'Hart voor Schijndel' houdt workshops over het gebruik van sociale media door gemeenteraadsleden. Hij doet dat op uitnodiging van VNG, Raadslid.nu (de vereniging van raadsleden), de Vereniging van Griffiers en het Ministerie van Binnenlandse Zaken. De presentaties zijn een onderdeel van hun programma 'De raad op zaterdag'. Het was al te doen in Apeldoorn (en daar kwamen we zowaar een gemeenteraadslid van Team Meierijstad tegen) en in Amersfoort. .

Omdat we weten dat deze agenda ook door raadsleden van andere partijen in Meierijstad wordt gelezen: vergeet die workshops van Laurens, maar schrijf u wel in voor de bijeenkomst. Want het gaat ook over andere dingen. Er komen nog bijeenkomsten in Venlo (2 december) en Rotterdam (9 december). 

24
nov
Onbeperkt meedoen
Pieter Bruegelhuis, Veghel
14.00-16.00 uur

Gemeenteraadslid Peter Verbraak (Team Meierijstad), onvermoeibaar pleitbezorger van toegankelijkheid van voorzieningen is er vast bij. En wij schuiven ook graag aan bij het symposium 'Onbeperkt meedoen voor iedereen! Leren inclusief denken'. Beetje onhandige, lange titel inderdaad, maar ons enthousiasme is niet minder groot over wat Stichting Toegankelijk Meierijstad heeft georganiseerd. 

29
nov
Fractie vergadert
Dienstencentrum De Bank
20.00 uur

De fractie vergadert. Onze vergaderingen zijn in principe openbaar, maar alleen voor wie zich vooraf aanmeldt. Als uw aanwezigheid een specifieke reden heeft ('Hoe komt het dat de belastingen en leges voor inwoners in het algemeen lager worden, terwijl de gemeente er financieel best beroerd voorstaat?'), graag even laten weten. Dan kunnen we ons daarop voorbereiden. 

29
nov
De raad en de burger
Gemeentehuis Goirle
18.45-21.30 uur

Raadsleden uit heel Brabant zijn vanavond welkom in het gemeentehuis van Goirle om van alles te leren over hoe de gemeenteraad zich verhoudt tot de participerende burger. Eén van de sprekers is de burgemeester van Goirle. Laat die nou net niks weten van dit onderwerp. 'Hart voor Schijndel' kan het weten, want schoof al eens eerder aan in de raadszaal van dat dorp. Daar vertelde burgemeester Mark van Stappershoef hoe de relatie met de burgerij daar is geregeld en wat ze allemaal van plan zijn. Zijn betoog ging over jonge mensen op stembureaus, stukjes in de lokale krant en 'we gaan misschien ook wat doen met sociale media'.

Er zijn gelukkig ook andere sprekers deze avond.

30
nov
Megastal!
Raadhuis Sint-Oedenrode
19.30 uur

Tijdens de vergadering van de raadscommissies gaat het vanavond over de megastal. Er werd al een 'verklaring van geen bezwaar' afgegeven voor het gedrocht, vanavond gaat het over de wijziging van het bestemmingsplan. 

04
dec
Daag Marcel!
Raadhuis Sint-Oedenrode
19.30 uur

We gaan afscheid nemen van Marcel Fräntzel en dat doet ons wat. Bijzondere waarnemend burgemeester en raadsvoorzitter is het geweest, die eerste elf maanden van Meierijstad. 

06
dec
Hallo, Kees!
Raadhuis Sint-Oedenrode
19.30 uur

De allereerste burgemeester van Meierijstad is Kees van Rooij. Vandaag wordt hij geïnstalleerd. Dat gebeurt tijdens een bijzondere raadsvergadering.

14
dec
Megacongres en megastal
Congrescentrum 1931, 's-Hertogenbosch
12.00-17.00 uur

Vandaag staat in het teken van de agrarische wereld. Vanavond stemt de gemeenteraad de megastal weg, hopen we. En daarvoor is er als een soort aanloopje een congres van de ZLTO. Raadsleden zijn welkom. Eens horen wat de ZLTO te melden heeft over die geplande industriële varkenshouderij.