Word Lid!

Betaal wat je wilt of kunt, en steun Hart voor Schijndel »

Agenda

Hier vindt u alle vergaderingen, bijeenkomsten en activiteiten waar Hart bij is. Het gaat daarbij niet alleen om openbare gelegenheden. We willen graag dat u weet waar we mee bezig zijn en dus melden we ook min of meer besloten vergaderingen en afspraken. 

 

20
sep
Fractie vergadert
Dienstencentrum De Bank, Hoofdstraat 43, Schijndel
20.00 uur

De fractie vergadert. Het gaat vooral over de raadsvergadering van morgen. Over de verordening van de Adviesraad Sociaal Domein bijvoorbeeld, waar zowat de hele gemeenteraad kritisch over is. Niet in de laatste plaats de woordvoerder van de partij van de wethouder die over het sociaal domein gaat. En het gaat over het plan van de SP om voor zo'n vijf miljoen aan schuurwoningen te bouwen. Verder staat het inzamelen van afval op de agenda. Dat wordt ook nog wat. 

De fractievergaderingen zijn in principe openbaar. Wel vooraf aanmelden per mail.

21
sep
Raadsvergadering
Raadhuis Sint-Oedenrode
19.30 uur

De gemeenteraaad vergadert. Het gaat onder meer over affal, riolen en het voorstel van de SP dat de gemeente de bouw van woningen gaat financieren. Hier vindt u de agenda. Even doorscrollen, want het begint met een enorme rij ingekomen stukken. 

21
sep
We zijn jarig

'Hart voor Schijndel' wordt vandaag 2 jaar. Niet echt een enorme mijlpaal natuurlijk, maar van de andere kant: we kennen partijen die langer bestaan en minder te vieren hebben. 

24
sep
Gemeente houdt open dag
Raadhuis Sint-Oedenrode en gemeentehuis Veghel
Nog niet bekend

De deuren van het gemeentehuis in Veghel en het raadhuis in Sint-Oedenrode staan wagenwijd open. Vandaag is er open dag. Omdat er in Schijndel geen gemeentehuis is, bedachten de organisatoren dat daar de gemeentewerf open is voor publiek. Dus als u nog afval heeft... 

26
sep
Naar Phoenix
Noordkade, Veghel

De gemeenteraad brengt vandaag een werkbezoek aan Phoenix Cultuur. We gaan daarvoor naar de Noordkade in Veghel. Wij staan pal achter de inspanningen van Phoenix op het gebied van kunst en cultuur en de steun die de gemeente daaraan geeft. Tegelijkertijd zijn we kritisch. Bijvoorbeeld over de wijze waarop de cultuurwethouder Phoenix zowat de schoolklassen van Schijndel intrekt. Of die scholen dat nou willen of niet.

27
sep
Rekenkamer op bezoek
Dienstencentrum De Bank, Hoofdstraat 43
20.00 uur

De fractie van Hart krijgt vandaag bezoek van de Rekenkamercommissie. Dat is een gezelschap van dames en heren dat op verzoek van de gemeenteraad onderzoek doet naar de uitvoering van beleid. De fractievergadering is vanwege dit overleg niet openbaar voor anderen. Volgende keer weer, oké?

28
sep
Over onderwijs
Raadhuis Sint-Oedenrode
19.30 uur

Vandaag is er een beeldvormende bijeenkomst voor de gemeenteraad en wie er verder maar wil aanschuiven. Het gaat over onderwijsachterstanden, voorschoolse opvang en over de veiligheid in Meierijstad. Tijdens een beeldvormende avond wordt vooral informatie gegeven. Er is geen debat en er worden al helemaal geen besluiten genomen.

01
okt
Al 12,5 jaar broodnodig
Broodje Apart, Molenstraat Schijndel
11.30-12.30 uur

Stichting Broodnodig bestaat 12,5 jaar en dat wordt gevierd. Eén van de onderdelen is een themabijeenkomst over participatie. Een logisch onderwerp, aangezien de stichting mensen met een beperking te laten meedoen in onze lokale samenleving. Wethouder Menno Roozendaal praat erover en Hart komt graag luisteren. Helemaal ons thema dit. Broodnodig meldt dat ook Henk van der Pas een spreker is. Die moesten we, bekennen we, even googlen. Maar nu weten we dat hij dingen doet op het gebied van sociale werkvoorziening en zo. Een deskundige dus.

02
okt
Ledenbijeenkomst
Raadhuis Sint-Oedenrode
19.30 uur

Exclusief voor leden en, vooruit dan maar, hun introducees: een sprankelende ledenbijeenkomst van ‘Hart voor Schijndel’. Nadrukkelijk geen vergadering, die houden we in het voorjaar. Dus geen gedoe over begroting, jaarrekening en huishoudelijke reglementen. Wel een erg boeiend programma, in elkaar geknutseld door bestuur en fractie.

Wilt u er bij zijn en u bent nog geen lid? Dan weet u wat u te doen staat.

 

03
okt
In groepjes aan de slag
Raadhuis Sint-Oedenrode
19.30-21.45 uur

Wmo, Jeugdzorg en Participatiewet vormen samen het zogeheten Sociaal Domein. Daarover gaat het vanavond tijdens een themabijeenkomst voor raads- en commissieleden. We krijgen een terugblik en, lezen we, 'een vooruitblik naar waar men mee bezig wil gaan'. Geen idee wie men is, we gokken de wethouders die erover gaan. 

In het tweede gedeelte is er aan diverse overlegtafels een casusbespreking uit het sociaal domein en één tafel waar specifiek aandacht is voor armoedebestrijding. Wij van Hart zijn niet zo van 'en dan gaan we in groepjes uiteen' en dan spelen dat we echt met een casus bezig zijn.Om aan het slot dan 'plenair terug te koppelen wat er her en der is opgehaald'. Zo klinkt het dan, uit de monden van goedbedoelde gespreksleiders. We maakten het allemaal al eerder mee ('Ons groepje vindt dat er creatieve oplossingen moeten komen') en daar werd toen niemand vrolijk van.

We beloven de organisatoren dat we ondanks die ervaringen goedgemutst meedoen.

 

06
okt
Lopend buffet
Sillyfox, Veghel
16.30-20.00 uur

We zijn uitgenodigd voor een walking dinner, een lopend buffet dus. Provinciale Staten, zeg maar de gemeenteraad van de provincie, komt naar Meierijstad voor een heisessie en dat willen de volksvertegenwoordigers afsluiten met een hapje en een drankje met de raadsleden van Meierijstad. Het is te doen in restaurant Sillyfox en daar doen ze aan bitter en zoet, lezen we op de website van die zaak. Een treffende locatie voor politici, dunkt ons. We gaan kijken of we tijd hebben. 

28
okt
Brabant ontmoet
Nog geen idee
9.30 - 13.30 uur

Dit bericht krijgen we van de Provincie: 'Meer dan 400 Brabantse bestuurders komen 28 oktober a.s. bij elkaar op Brabant Ontmoet! Tijdens de Dutch Design Week ervaren zij hoe de beleidsdossiers van de Brabantse gemeenten en de provincie zich ontwikkelen en hoe de omgeving verandert. Natuurlijk staat ook een bezoek aan de Dutch Design Week op de agenda en is er ruime gelegenheid om te netwerken. Reserveer zaterdag 28 oktober, van 09.30 - 13.30 uur, dus in uw agenda voor Brabant Ontmoet. De formele uitnodiging volgt na het zomerreces'. Afzender is de manager Bestuurlijke Organisatie en Toezicht van de Provincie. Zeg dan maar eens nee.