Word Lid!

Betaal wat je wilt of kunt, en steun Hart voor Schijndel »

Agenda

Hier vindt u alle vergaderingen, bijeenkomsten en activiteiten waar Hart bij is. Het gaat daarbij niet alleen om openbare gelegenheden. We willen graag dat u weet waar we mee bezig zijn en dus melden we ook min of meer besloten vergaderingen en afspraken. 

 

23
aug
We zijn er weer!
Dienstencentrum De Bank, Hoofdstraat 43, Schijndel
20.00 uur

De vakantie zit erop. We gaan weer beginnen. Deze fractievergadering is voor de verandering eens niet openbaar. We hebben een hoop bij te kletsen. Daar heeft u vast begrip voor.

31
aug
Agendacommissie
Raadhuis Sint-Oedenrode
19.30 uur

De agendacommissie praat over wat we gaan bespreken tijdens de beeldvormende avond, de commissievergaderingen en de raadsvergaderingen. De agendacommissie vergadert een uurtje. Want daarna is het overleg van fractievoorzitters. Dat overleg is geheim. Geen idee waarom. 

07
sep
We vormen een beeld
Raadhuis Sint-Oedenrode
19.30 uur

Raadsleden en raadscommissieleden houden een beeldvormende avond. De agenda is nog niet bekend.

09
sep
Dag van de democratie
Overal en nergens
Hele dag

Het is vandaag de Dag van de Democratie. Dat wordt overal gevierd, behalve op plekken waar het hard nodig is: Noord-Korea, Rusland, het Witte Huis - u kent die locaties wel. Bij 'Hart voor Schijndel' is het trouwens elke dag een dag van en voor de democratie. Dat heeft bij ons een beetje van doen met de gemeenteraad en heel veel met wat er in straten, buurten, wijken en dorpen zou kunnen gebeuren. En wat er op termijn gaat gebeuren. Want Hart gaat de democratie verplaatsen naar uw straat.

Tot het zover is doen we ons stinkende best de lokale democratie in uw schoot te werpen. Dat doen we onder meer met deze website. Die is uniek in Nederland, want er is geen lokale partij of lokale afdeling van een landelijke partij die zo actief is op internet. Wij zijn er ook als er geen verkiezingen voor de deur staan.

O zo.

14
sep
Commissies
Raadhuis Sint-Oedenrode
19.30 uur

De commissies Ruimte, Economie en Bestuurszaken (REB) en Mens & Maatschappij (M&M) vergaderen.

21
sep
Raadsvergadering
Raadhuis Sint-Oedenrode
19.30 uur

De gemeenteraaad vergadert. De agenda is nog niet bekend.

24
sep
Gemeente houdt open dag
Raadhuis Sint-Oedenrode en gemeentehuis Veghel
Nog niet bekend

De deuren van het gemeentehuis in Veghel en het raadhuis in Sint-Oedenrode staan wagenwijd open. Vandaag is er open dag. Omdat er in Schijndel geen gemeentehuis is, bedachten de organisatoren dat daar de gemeentewerf open is voor publiek. Dus als u nog afval heeft... 

26
sep
Naar Phoenix
Noordkade, Veghel

De gemeenteraad brengt vandaag een werkbezoek aan Phoenix Cultuur. We gaan daarvoor naar de Noordkade in Veghel. Wij staan pal achter de inspanningen van Phoenix op het gebied van kunst en cultuur en de steun die de gemeente daaraan geeft. Tegelijkertijd zijn we kritisch. Bijvoorbeeld over de wijze waarop de cultuurwethouder Phoenix zowat de schoolklassen van Schijndel intrekt. Of die scholen dat nou willen of niet.

28
okt
Brabant ontmoet
Nog geen idee
9.30 - 13.30 uur

Dit bericht krijgen we van de Provincie: 'Meer dan 400 Brabantse bestuurders komen 28 oktober a.s. bij elkaar op Brabant Ontmoet! Tijdens de Dutch Design Week ervaren zij hoe de beleidsdossiers van de Brabantse gemeenten en de provincie zich ontwikkelen en hoe de omgeving verandert. Natuurlijk staat ook een bezoek aan de Dutch Design Week op de agenda en is er ruime gelegenheid om te netwerken. Reserveer zaterdag 28 oktober, van 09.30 - 13.30 uur, dus in uw agenda voor Brabant Ontmoet. De formele uitnodiging volgt na het zomerreces'. Afzender is de manager Bestuurlijke Organisatie en Toezicht van de Provincie. Zeg dan maar eens nee.