Blijf op de hoogte!

Elke zondag onze digitale nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je gratis in »

‘U moet hierover uw mond dichthouden’

vrijdag 20 april 2018
Leestijd: 
1 minuut

 

Een ogenschijnlijk onschuldig debatje over sociale woningbouw liep afgelopen donderdag flink uit de hand. Gemeenteraadslid Peter Verkuijlen beval fractievoorzitter Laurens van Voorst van ‘Hart voor Schijndel’ luidkeels dat hij zijn mond moest houden. En liep vervolgens de vergaderzaal uit.

We wilden er op deze plaats het zwijgen toedoen, want dit soort gedoe leidt maar af van waar het in de politiek echt over zou moeten gaan. Maar vanwege de publiciteit rond het incident zou het raar zijn als we er zelf niks over zouden zeggen.

Brief

De oorsprong van de botsing ligt in een brief van het raadslid Verkuijlen en zijn medestraatbewoners, maanden geleden gestuurd aan de gemeenteraad. Daarin protesteren zij tegen de mogelijke bouw van sociale huurwoningen door Wovesto, inmiddels Woonmeij. Ze voeren diverse redenen aan, waaronder de mogelijke daling van de waarde van hun woningen en het verminderen van het woongenot.

Tijdens de raadscommissievergadering zei het raadslid warm voorstander te zijn van sociale woningbouw. En dus vroeg Laurens hoe die uitspraak te rijmen is met de brief van destijds. ‘U moet uw mond hierover dichthouden’, schreeuwde Verkuijlen, pakte zijn spullen in en vertrok.

Het plan om huurwoningen te bouwen in de straat van Verkuijlen gaat trouwens niet door.

Hieronder de brief.