Blijf op de hoogte!

Elke zondag onze digitale nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je gratis in »

‘Het lukt omdat we denken dat het lukt’

maandag 16 april 2018
Leestijd: 
1 minuut

Waarom denkt het College dat ze genoeg woningen heeft voor statushouders? Omdat ze denkt dat ze genoeg woningen heeft voor statushouders.

Het College schreef onlangs in een brief aan de gemeenteraad dat ze voor 1 juli van dit jaar 68 mensen een woning moet geven die uit een ander land zijn gevlucht en tijdelijk in Nederland mogen blijven. Dat lijkt ons nogal een opgave, aangezien er in Meierijstad steen en been wordt geklaagd over het gebrek aan goedkope huurwoningen. Vandaar onze vraag: ‘Waarop is deze verwachting gebaseerd?’

Eenvoud

Het antwoord is van een onthutsende eenvoud: ‘Samen met de corporaties verwachten wij de taakstelling over de eerste helft van 2018 te kunnen halen’.

Dat wisten we al. Want dat stond al in de brief aan de raad. Wat er niet in stond is waarop dat optimisme is gebaseerd. Dat weten we nu dus nog steeds niet. Het College denkt dat het lukt omdat ze denkt dat het lukt. Zoiets. Enfin. We gaan het beleven.

Onterecht

Overigens laat wethouder Eus Witlox (Wonen, Team Meierijstad) terecht nog eens weten dat eerdere kritiek van de Provincie onterecht was. Voor wie het niet meer weet: vorig jaar kreeg de gemeente op haar donder omdat we te weinig zogeheten statushouders een woning gaven. Dat lag echter niet aan een gebrek aan huizen, maar aan een tekort aan statushouders. De Provincie erkent dat, maar stelt wonderlijk genoeg dat Meierijstad dus nog steeds achterloopt op haar verplichtingen.

Daar in Den Bosch houden ze er ook bijzondere redeneringen op na.