Blijf op de hoogte!

Elke zondag onze digitale nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je gratis in »

‘Hart’ krijgt podium voor visie democratie

zondag 14 januari 2018
Leestijd: 
1 minuut

Het verhaal van ‘Hart voor Schijndel’ over burgerparticipatie en vernieuwing van de lokale democratie wint terrein in Brabant. Fractievoorzitter Laurens van Voorst sprak afgelopen zaterdag op een bijeenkomst van lokale partijen in Noord-Brabant over het onderwerp.

Hart is voorstander van het delegeren van zeggenschap, taken, verantwoordelijkheden en budgetten naar burgers die zin hebben om het initiatief te verplaatsen naar het eigen dorp, de eigen wijk, de eigen buurt en zelfs de eigen straat. Dat idee heeft de partij uitgewerkt naar een visie en die visie gaat ook over de taken en verantwoordelijkheden van gemeenteraden, Colleges van B. en W., ambtenaren, welzijnswerkers, journalisten en de burgerlijke elite. Samen kunnen zij vergaande burgerbetrokkenheid en autonomie van wijken en dorpen stimuleren en mogelijk maken.

Democratie van de straat

Het is allemaal opgeschreven in ‘De democratie van de straat’, een boek dat Laurens mocht schrijven in opdracht van de Onafhankelijke Senaatsfractie. Het boek verschijnt pas eind deze maand, maar werd afgelopen zaterdag bij wijze van ‘sneak preview’ al in geprinte versie uitgedeeld aan vertegenwoordigers van lokale partijen in Noord-Brabant.